Menu

Menu

ForsideNyhederKalenderOm RubanBestyrelsenForeningenSupportKursus
Ruban
Glade prismodtagere 2019 Foto: PR

Hvem har fortjent Andelskasseprisen 2020?

Banken uddeler for sjette år i træk i alt 300.000 kr. til enkeltpersoner, grupper, foreninger eller virksomheder, der gør en forskel i deres lokalsamfund

Alle kan nominere kandidater frem til og med den 31. december 2019. Priserne uddeles når Andelskassen til marts 2020 afholder sine årlige aktionærmøder.

Andelskassen ser det som en af sine vigtigste opgaver at bidrage til lokal vækst og udvikling og til lokalt fællesskab. Derfor vil banken gerne anerkende og belønne dem, der yder ekstraordinære indsatser for at gøre lokalsamfundene bedre.

Det gør Andelskassen blandt andet ved én gang om året at præmiere enkeltpersoner, grupper, foreninger eller virksomheder for særligt engagement i og for deres lokalområde. I hver af bankens seks regioner uddeles der priser til en samlet værdi af 50.000 kr. Selve prisuddelingen løber af stablen på bankens aktionærmøder, som næste gang afholdes i marts 2020.

- Den uvurderlige indsats, som massevis af lokale ildsjæle hver eneste dag yder, er med til at gøre det endnu bedre at bo og leve rundt omkring i Danmark. Disse ildsjæle fortjener at blive anerkendt og belønnet for deres store engagement, for vi ved, hvor afgørende deres indsats er for at holde gang i hjulene der, hvor de bor. Derfor er det hvert år en stor glæde for os at få lov til at uddele Andelskassepriserne og Sammen kan vi mere-priserne og derigennem få kendskab til den store aktivitet, der er i vores lokalområder, siger Jan Pedersen, adm. direktør i Danske Andelskassers Bank.

Alle kan indstille kandidater til priserne

For at banken kan belønne de lokale ildsjæle, skal der indstilles gode forslag til kandidater. Og det er her, borgerne i lokalområdet kommer i spil. For alle er velkomne til at indstille en eller flere kandidater til priserne, og der er ingen særlige krav til, hvem man kan indstille – altså udover at kandidaterne skal have gjort en særlig indsats i deres lokalområde.

Andelskasseprisen og Sammen kan vi mere-priserne

Der uddeles hvert år to forskellige typer priser i hver af bankens seks regioner:

  • Andelskasseprisen, som tildeles en person eller et par som anerkendelse af en særlig indsats for et af regionens lokalområder inden for det sociale, erhvervsmæssige eller kulturelle/sportslige område. Vinderen får et kontant beløb på 5.000 kr.
  • Tre ”Sammen kan vi mere”-priser på hver 15.000 kr. Priserne går til foreninger, grupper eller virksomheder, der gør en særlig indsats inden for det sociale, erhvervsmæssige eller kulturelle/sportslige område.

Kandidater kan indstilles frem til nytår

Man kan indstille kandidater og læse mere om Andelskasse- og Sammen kan vi mere-priserne via Andelskassens hjemmeside www.andelskassen.dk.

Sidste frist for indstilling af kandidater er mandag den 31. december 2019.

Pressemeddelse

torsdag 7 nov 2019 - Karsten Madsen
Vist: 610 gange