Menu

Menu

ForsideNyhederKalenderOm RubanBestyrelsenForeningenSupportKursus
Ruban
Tag en hestevogn mellem de forskellige aktiviteter i og omkring Hodde Foto: Karsten Madsen

Varde Å Dag: Streetfood, veteranbiler og kanosejlads i Hodde

Hodde er klar med det største street food marked i Sydjyllland samt et væld af aktiviteter rundt om i byen

Hodde er for 7 gang vært ved Varde Å dag og det foregår ved åen, forsamlingshuset, kroen, kirken, den gamle skole, Hodde By (Kølhusvej) samt andre steder i byen.

 • I forsamlingshuset er der fokus på de lokalt producerede fødevarespecialiteter. Der vil såvel være mulighed for smagsprøver som for at købe en bid af den gode smag med hjem.
  Mød blandt andre Hedeagergaard med deres biodynamiske produkter & oste, Oste fra Arlas prisbelønnede mejeri i Tistrup, Mums med deres kager & vafler, Huset Appel med spændende vine og andet godt, Villebøl Hoby med marmelade & grøntsager, honning fra Filsø, Tarp Bryghus med deres mjød, Wintherriet med lækker ny-røget fisk, Janusbygningen, Hodde-Tistrup lokalhistorisk arkiv, træskærer Bjarne Bennetsen og Hodde Sogneforening med de lækre hjemmebagte kager, kaffe & sandwich i cafeen.
 • Varde Lystfisker forening er også klar med en god historie on ”den der slap væk” og fortæller hvor man napper de største laks in Varde Å. De viser også hvordan man binder fluer. Hestevogns kørsel forbinder aktiviteterne ved Hodde. 2 vogne cirkulerer hele dagen og som sædvanligt er det gratis.
 • I Hodde Kirke er der gudstjeneste i kirken kl. 10:30 og alle er velkommen. Efter gudstjenesten vil kirken være åben og der vil være mulighed for at høre om kirkens historie.
 • I den gamle skole ved kirken kan man hele dagen møde gamle elever som fortæller om skolegangen i den stråtækte skole der sluttede i halvtredserne.
 • Igen i år præsenterer vi Street Food i Hodde. Vi får besøg af Pagoden, Nygaards Is, Kjældgaards Kaffe, FTF fra Tistrup med 2 etniske køkkener, HT Hallens cafe, Hodde Kro, Ågården og Landlyst med Møllers Økologiske Hjemmebag som alle vil bidrage med deres version af ”Vestjysk Street Food”. Det er den største samling af Street Food i området for en dag. Men man behøver ikke gå sulten fra Hodde – medbring god appetit….
 • På Hodde Kro finder du til middag en buffet med lokale råvarer hvor de dygtige kokke fra Hodde Kro har anstrengt sig for at vise det bedste frem.

  • Hodde by summer af aktiviteter da der i byens gader er kræmmer marked og ligeledes et stort veterantræf med biler, motorcykler, knallerter & traktorer fra den gang man lavede rigtige maskiner. I år bliver vi ligeledes besøg af Varde & Omegns bevaringsforening for Landbrugsmaskiner som vi medbringe en spændende udstilling for store & små.
   Tilmelding til kræmmermarked & veterantræf til Bjarne på Hodde Kro.
  • De rigtige store nye maskiner kan også ses ved Hodde by hvor Skamstrup Maskinstation & Erlings Maskinstation vil stille op med nogle af deres store landbrugsmaskiner & traktorer (afhængig af vejret). Her kan man sparke dæk og klatre på en kæmpe traktor.
  • Ved Hessel Bro kan man besøge spejderlejren og være med til at lave pandekager og snobrød og andre aktiviteter for store & små. Her har vi også Varde Biblioteks mobil bibliotek der på dagen har fokus på aktiviteter omkring åen.
  • Varde museum vi også kunne findes ved åen, med information omkring udgravningerne ved Varde Å i forbindelse med genopretningen. Her vil også være aktiviteter for børnene med metaldetektor. Der vil også være mulighed for at høre mere om de arkæologisk fund i & omkring Hodde.
  • En vandretur i den dejlige natur på vores afmærkede stier nydes egen hånd, eller man tager hestevognen til næste aktivitet.

  • Vestjysk Kanoudlejning har igen velvilligt stillet kanoer til rådighed så man kan prøve en tur på Varde å mellem de 2 broer i Hodde.

 • Sidst men ikke mindst finder men ved Hessel bro en flok lokale krebse fiskere, som vi vise deres fangst af den invassive krebseart Signal krebsen frem, samt byde på en smagsprøve for dem der tør. Der er også mulighed for at prøve at fiske krebs med krebsebrikker for dem som ønsker.

Beboerne i Hodde ser frem til at vise Hodde området frem på Varde å dag.

Karsten Madsen

Læs mere om: Vårde Å Dag i Hodde

fredag 9 aug 2019 - Karsten Madsen