Menu

Menu

ForsideNyhederKalenderOm RubanBestyrelsenForeningenSupportKursus
Ruban
”Naturuniversitetet” i Starup, som ligger ved Holme Å, rummer formidling af områdets natur- og kulturhistorie samt overnatningspladser. Naturuniversitetet får 194.000 kr. til renovering og ombygning af servicebygningen med handikaptoilet, køkken og depot Foto: Karsten Madsen

LAG: 1,2 mio. kroner til lokale projekter

Bestyrelsen for LAG Fanø-Varde har fordelt 1.235.000 kr. på 7 lokale projekter. Projekterne skal både skabe flere jobs og mere liv i de små samfund.

Den nye formand, Preben Friis-Hauge, glæder sig over, at der trods beskæring af puljen af midler fra EU stadig er stor opmærksomhed om LAG-programmet og interesse for at søge tilskud.

- Jeg møder heldigvis stadig mange interesserede ildsjæle, som har ideer til mulige LAG projekter, og de indkomne ansøgninger vidner om stor iderigdom både i forhold til at udvikle det gode liv i landdistrikterne og de mindre virksomheder i området, udtaler Preben Friis-Hauge.

De 7 projekter, som fik bestyrelsens blåstempling udgør et fint miks af almennyttige projekter, iværksætteri og erhvervsprojekter. Tre af projekterne er fra Fanø, og fire har hjemme i Varde Kommune.

Følgende projekter modtog tilskud på LAG bestyrelsesmødet den 22. august 2018:

  • ”Naturuniversitetet” i Starup, som ligger i umiddelbar tilknytning til Holme Å, rummer formidling af områdets natur- og kulturhistorie i området, ligesom stedet har overnatningspladser. Naturuniversitetet får 194.000 kr. til renovering og ombygning af den eksisterende servicebygning med handikaptoilet, køkken og depot.
  • Systama er et spændende iværksætterprojekt med store perspektiver. Bag Systama står den unge iværksætter, Jesper Espensen fra Tistrup, som har udviklet en app til at mindske detailhandlens madspild. Systama tildeles 155.000 kr. til projektet.
  • Cykeludlejningsfirmaet Fanø Cykler, som ejes af Danish Food Consult, har fået tildelt 67.000 kr. til renovering af værkstedet i Rindby, hvorfra der udlejes og repareres cykler.
  • Fanø Skibsrom i Nordby modtager 278.000 kr. til opførelsen af en ny lagerbygning. Den nye lagerbygning skal være med til at fremtidssikre virksomhedens fortsatte udvikling og samler virksomhedens nuværende 3 lagre på et sted ved siden af produktionen.
  • Kajakklubben Sydvest i Varde oplever stor interesse for kajaksporten og mangler plads til opbevaring af mere udstyr og flere kajakker for at kunne imødekomme efterspørgslen. Klubben tildeles 86.000 kr. til opførelsen af et nyt kajakhus.
  • Fanø Vaffel og Bolsjebutik i Nordby står overfor en udvidelse af butikken, idet den eksisterende butik skal slås sammen med den nedlagte nabobutik og udvides med cafeområde med siddepladser og et udvidet sortiment. Butikken tildeles 179.000 kr. til butiksudvidelsen.
  • Niels Arne Pedersen, Ho Fiskesø, ønsker at udvikle sine forretning ved at etablere en 18 hullers minigolfbane ved sin fiskesø. Med minigolfbanen bliver det muligt at tilbyde besøgende og områdets turister en ekstra oplevelse i de naturskønne omgivelser ved Ho. LAG Fanø-Varde uddelte 275.000 kr. til projektet.

Næste frist for ansøgninger om midler fra LAG Fanø-Varde er tirsdag den 29. januar 2019. Alle projekter, der er med til at opfylde målene i LAG Fanø-Vardes udviklingsstrategi kan komme i betragtning. Ansøgere opfordres dog forinden til at kontakte en af de to koordinatorer, Jacob Bay eller Lisbeth Højvang Linding for yderligere information eller hjælp til udarbejdelse af ansøgning. Der afholdes desuden informationsmøder LAG midlerne allerede den 21. og 22. november 2018.

Karsten Madsen, efter pressemeddelelse fra LAG Fanø-Varde

fredag 24 aug 2018 - Karsten Madsen