Menu

Menu

ForsideNyhederKalenderOm RubanBestyrelsenForeningenSupportKursus
Ruban
Foto:

Ny efterskole for handicappede børn

Initiativgruppe holder stiftende generalforsamling den 22. januar på Årre Kro

En lille gruppe af forældre og lærer fra Sydvestjylland brænder for at oprette en efterskole, for unge mennesker med svære generelle indlæringsvanskeligheder. En efterskole for unge med forskellige psykiske og fysiske handicap.

Efterskolen skal fungere som et ekstra trin mellem barneliv og voksenliv - et efterskoletilbud, hvor man tror på "alle kan noget".
Der vil være særligt fokus på at udvikle den enkeltes elevs potentialer. Det skal ske i et trygt og nærværende miljø, hvor de unge mennesker kan få et rigt og spændende ungdomsliv. Målet er at give hver enkelt større mulighed for mestring af eget liv.

Stiftende generalforsamling for efterskolen
Det første skridt for efterskolens opstart er den stiftende generalforsamling. Her søges der opbakning til at etablere et ”skoledistrikt” med plads til ca. 40 elever. Efterskolen skal med sine undervisningstilbud dække behovet vest for Storebælt. Der findes kun 1 enkelt tilsvarende efterskole i Danmark, som ligger i Karise på Sjælland.

Det bliver den kommende bestyrelse, der skal stå for det praktiske omkring etableringen af efterskolen. De skal finde egnede lokaler, forstander og lærerkræfter.

Helle gamle Rådhus i Årre
Initiativgruppen har i forberedelserne set på det gamle Helle Rådhus i Årre som mulige lokaler for efterskolen. Her er de rigtige udfoldelsesmuligheder og rådhusets 2900 m2 kan let indrettes til behovet. Inden for 250 meter findes et stadion og en minihal, samt Årre bycentrum med indkøbsmuligheder.

Kun 5 minutters kørsel fra rådhuset ligger Helle Hallen med handicapvenlige idrætshaller, svømmehal, indendørs og udendørs skydebaner og ridehal.

Idéen om mulige lokaler i Årre Rådhus er fremkommen i samarbejde med PowerTower i Varde og Helle. Det er Udviklingsrådet Helle Øst og Helle Vest, der står bag PowerTower Helle, som har spottet stedet.

Initiativgruppen håber på, at mange interesserede vil møde op til den stiftende generalforsamling. Alle er velkomne til mødet, hvor de kan høre om idéerne og projektet.

Mødet finder sted….
Dato: 22.01.2018
Tidspunkt: 19.00 – 22.00
Sted: Årre kro, Skolegade 13, 6818 Årre
Pris: 50 kr. inkl. kaffe & kage
Tilmelding: stine@karlstad-kufferten.dk  - senest d. 08.01.2018

Vi glæder os til at se så mange så muligt!

Har du spørgsmål eller lign. så spørg endelig løs.

 

Pva. Initiativgruppen

Stine Tryk
Jernbanealle 22
Starup
7200 Grindsted
Tlf. 60135653
stine@karlstad-kufferten.dk 

torsdag 21 dec 2017 - Claus V. Jeppesen
Vist: 3180 gange