Menu

Menu

ForsideNyhederKalenderKontaktOm RubanProdukter
Ruban
Foto:

Danmark Spiser Sammen og bekæmper ensomhed

”Hvem tager du med? ” - ”Kom og vær med”!

Varde Kommune er medlem af Folkebevægelsen mod Ensomhed, der arbejder for at halvere antallet af ensomme i Danmark inden 2020. En del af indsatsen er den store landsdækkende begivenhed ”Danmark Spiser Sammen”, der løber af stablen i uge 17, og i år har mottoerne: ”Hvem tager du med? ” og ”Kom og vær med”.

Formålet med ”Danmark Spiser Sammen” er at bringe mennesker sammen. Kernen er at måltider og fællesspisning skaber fællesskaber, der bringer mennesker sammen, der normalt ikke mødes. Vi skal nemlig alle blive bedre til at invitere andre indenfor – men også til selv at sige ja tak til invitationer til at deltage i nye fællesskaber.

Derfor opfordres organisationer, foreninger, skoler, virksomheder m.v. til at støtte op omkring ”Danmark Spiser Sammen”. Og vi håber, at I vil støtte op omkring dette i jeres lokal område, og vil benytte ugen til at sætte fokus på tiltag mod ensomhed i form af lokale, nye eller eksisterende fællesskaber som fx spisefællesskaber, en kop kaffe eller aktiviteter som brætspil, musik, oplevelser i naturen og meget mere.

Ud over nærvær og relationer er der et særligt fokus på følgeskab. Så giv gerne en opfordring i jeres netværk til at tage en nabo, kollega eller et familiemedlem, som sjældent kommer ud, med til et arrangement. I kan læse mere her www.danmarkspisersammen.dk

Arla vil i uge 16-19 vil reklamere om ”Danmark Spiser Sammen” på deres mælkekartoner ligesom der vil køre en reklamefilm på TV2 i løbet af uge 17.

Gennem samarbejde og fællesskab har vi et håb om, at vi kan hjælpe mennesker i alle aldre i Varde Kommune til at blive en del af et fællesskab. Derfor håber vi, at du har tid og lyst til at hjælpe med at sætte fokus på fællesskab og følgeskab i jeres lokalområde.

Hvis du planlægger nogle konkrete tiltag, vil vi meget gerne høre fra dig, da Varde Kommune gerne vil reklamere for alle de aktiviteter, der løber af stablen i uge 17.

For mere information kontakt:
Karina Berg (kabe@varde.dk, Tlf. 79946588)
Kathrine Biltoft Hansen (kabi@varde.dk, Tlf. 79946671)
Social- og Sundhedsafdelingen, Varde Kommune

www.danmarkspisersammen.dk

claus