Menu

Menu

ForsideNyhederKalenderOm RubanBestyrelsenForeningenSupportKursus
Ruban
Foto:

Varde Å Dag for fjerde gang i Hodde

Smag på lokale specialiteter, sejl i kano eller få en tur i hestevogn. Mød gamle elever fra den stråtækte skole, gør en god handel på kræmmermarkedet og meget, meget mere

Hodde er søndag den 21. august for 4 gang vært ved Varde Å dag og det foregår ved åen, forsamlingshuset, kroen, kirken, den gamle skole samt andre steder i byen.

Lokale specialiteter

I forsamlingshuset er der fokus på de lokalt producerede fødevarespecialiteter. Der vil være smagsprøver og mulighed for at købe en bid af den gode smag med hjem.

Mød blandt andre Ågården med produkter fra gamle danske dyreracer og lækre hjemmeproducerede oste og kød fra Øselund Gedeosteri. Oste fra Arlas prisbelønnede mejeri i Tistrup, Jerved Mejeri med spændende oste, Mums med deres kager, Hedeagergaard gårdmejeri (Naturmælk), Huset Appel med spændende vine og andet godt, Villebøl Hoby med marmelade & grøntsager. honning fra Filsø og meget andet spændende.

Tarp Bryggeri er nye deltagere i år og de medbringer deres mjød. I forsamlingshuset finder du også nyopgravede kartofter & grøntsager fra Martin på Grødevej.

Lokalhistorisk Arkiv

Hodde Tistrup Lokal Historisk arkiv er klar med en god historie om jernalder landsbyen ”Hodde Landsbyen” og spændende billeder fra området.

Bjarne Bennetsen er der med træskærer & trædrejeri som man kan se og købe nogle af de flotte ting.

Laks i Varde Å

Varde Lystfisker forening er klar med en god historie on ”den der slap væk” og fortæller hvor man napper de største laks in Varde Å. De viser også hvordan man binder fluer. Og har man så fået smag for fiskeriet kan du besøge en af vores nye aktører LT Fiskegrej

Hodde Tistrup hallen holder cafeen åben hele dagen hvor man kan nyde en pølse eller andet godt fra Anettes køkken. Desuden naturligvis kaffe, vand & et stykke kage fra de berømte ”Hodde bagere”.

En tur i hestevogn

Hestevogns kørsel forbinder aktiviteterne ved Hodde. Stald Pitt Stop stiller op med 2 spand Jyske heste der vil køre i løbet af dagen.

Streetfood

Som et nyt tiltag i år, prøver vi at præsentere Street Food i Hodde. Vi får besøg af Pagoden fra Ølgod med deres nye Food truck, Moster to Go fra Randers samt Hodde Kro der i dagens anledning vil diske op med deres version af ”Vestjysk Street Food”.

Vi håber at flere af de lokale spisesteder vil dukke op for at være med på den seneste trend inden for mad. Men man behøver ikke gå sulten fra Hodde – medbring god appetit.

Kirken og den gamle skole

I Hodde By er der gudstjeneste i kirken kl. 10:30. Efter gudstjenesten vil kirken være åben og der vil være mulighed for at høre om kirkens historie.

I den gamle skole ved kirken kan man hele dagen møde gamle elever som fortæller om skolegangen i den stråtækte skole der sluttede i halvtredserne. Desuden vil Varde Museum være til stede og fortælle om de mange andre spændende ting der har foregået omkring Hodde.

Kroen

På Kroen finder du til middag en buffet med lokale råvarer hvor de dygtige kokke fra Hodde Kro har anstrengt sig for at vise det bedste frem.

Kræmmermarked og veteranbiler

Hodde by summer af aktiviteter da der i byens gader er kræmmermarked og ligeledes et stort veterantræf med biler, motorcykler, knallerter & traktorer fra den gang man lavede rigtige maskiner.

Tilmelding til kræmmermarked & veterantræf til Bjarne på Hodde Kro.

Store maskiner

De rigtige store nye maskiner kan også ses ved Hodde by hvor Skamstrup Maskinstation & Erlings Maskinstation vil stille op med nogle af deres store landbrugsmaskiner & traktorer (afhængig af vejret). Her kan man sparke dæk og klatre på en kæmpe traktor.

Spejderlejr

Ved Hessel Bro kan man besøge spejderlejren og være med til at lave pandekager og snobrød og mange andre aktiviteter. Lejren er opbygget fra fredag aften og Tistrup spejderne glæder sig til at vise hvad de har at byde på. Her vil også være en hoppeborg samt besøg af Varde Biblioteks nye mobil bibliotek der på dagen har fokus på aktiviteter omkring åen.

Vandre- og kanotur

En vandretur i den dejlige natur på vores afmærkede stier nydes enten på egen hånd, eller i følgeskab med vores guide.

Sidst men ikke mindst kan man sejle med kano fra Hessel Bro til Hodde bro med kanoerne fra Vestjysk festudlejning.

Vi ser frem til at vise Hodde området frem på Varde å dag søndag den 21. august 2016 fra klokken 10.00 - 16.00.

Se nærmere på: vardeaadag.dk eller Facebook.

søndag 14 aug 2016 - Karsten Madsen