Menu

Menu

ForsideNyhederKalenderOm RubanBestyrelsenForeningenSupportKursus
Ruban
Foto:

18 millioner til grøn udvikling i Varde kommune

Varde Kommune investerer 18 millioner i grønne projekter og lokalsamfund.

Ny stor aftale på tværs af Byrådets partier

Grønne projekter skal udvikle lokalsamfund

Det er den grundlæggende tanke bag en ny aftale i Varde Kommune, der afsætter 18 millioner kroner til fire konkrete initiativer.

Initiativerne skal sikre, at fremtidige grønne investeringer i Varde Kommune også bliver investeringer i kommunens udvikling og lokalsamfund.

Aftalen indebærer etableringen af en taskforce og understøttelse af projekter, hvor forskellige investorer går sammen om at skabe såkaldte sektorkoblinger:

  • Etablering af en taskforce, der skal løfte det omfattende myndighedsarbejde i energiprojekter, sikre en høj faglighed samt nytænke og understøtte en optimal borgerinddragelse.
  • Understøttelse af etablering af projekter i Varde Kommune, hvor der arbejdes med sektorkobling i større og mindre sammenhænge.
  • Oprettelse af en stilling som strategisk erhvervspartner hos erhvervsorganisationen ProVarde. Vedkommende skal stå for dialog med virksomheder, investorer og borgere og agere bindeled mellem erhvervsudvikling og myndighedsarbejdet i Varde Kommune.
  • Skærpet fokus på borgerinvolvering i relation til specifikke projekter, men også helt generelt med fokus på mulighederne for at skabe merværdi lokalt, dilemmaer, forandringer og de perspektiver, som den grønne omstilling giver.

Alle seks partier i Varde Byråd er med i denne delaftale, der indgår som en del af de endelige budgetforhandlinger, som Byrådet gennemfører i midten af september.

tirsdag 3 sep 2024 - Ole Frank Jessen
Vist: 203 gange