Menu

Menu

ForsideNyhederKalenderOm RubanBestyrelsenForeningenSupportKursus
Ruban
Computertegning af museet FLUGT, som inden længe står færdig og indvies af Dronningen Foto: BIG - Bjarke Ingels Group

Museum Flugt åbner

Lørdag den 25. juni klokken 15 indvier H.M. Dronningen FLUGT i Oksbøl

Lørdag den 25. juni klokken 15 indvier H.M. Dronningen FLUGT i Oksbøl

Dronningen får til indvielsen selskab af Tysklands vicekancler Robert Habeck, to danske ministre og Tysklands minister for internationale kulturspørgsmål.

FLUGT – fra danmarkshistoriens største flygtningelejr til i dag

I slutningen af Anden Verdenskrig ankom 250.000 civile tyskere til Danmark efter en dramatisk og voldsom flugt. 35.000 af dem endte i Oksbøllejren. Det er i lejrens oprindelige hospital, at FLUGT nu er opført.

Med den historiske lejr som ramme fører museet formidlingen af flygtningehistorier op til i dag. Gennem personfortællinger møder vi de mennesker, der er flygtet til Danmark fra lande som Rusland, Tyskland, Ungarn, Vietnam, Chile, Libanon, Iran, Bosnien, Syrien, Afghanistan og helt aktuelt Ukraine.

Arkitektur i verdensklasse

FLUGT er tegnet af den verdenskendte tegnestue BIG - Bjarke Ingels Group, som også har tegnet publikumssuccesen Tirpitz, der siden sin åbning i 2017 er besøgt af 1 million gæster.

Claus Kjeld Jensen, direktør for Vardemuseerne:

- Med FLUGT vil vi fortælle den for mange ukendte historie om den største flygtningestrøm, Danmark nogensinde har modtaget. Men FLU GT ser ikke alene tilbage. FLUGT er forankret i nutiden. Vi formidler de universelle fortællinger om det at være et menneske på flugt. Fortællinger, som vedrører os alle – uanset herkomst og nationalitet. Vi vil gøre tal til mennesker.

- Dronningens, vicekanslerens og ministrenes deltagelse i åbningen er en cadeau til projektet og understreger den stærke dansk-tyske relation.

Pressemeddelelse

Fakta

    • Til indvielsen deltager: H. M. Dronningen, Tysklands vicekancler Robert Habeck, udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad Bek, indenrigs- og boligminister Christian Rabjerg Madsen, tysk minister for internationale kulturspørgsmål Katja Keul og museets arkitekt, Bjarke Ingels.
    • Den tyske stat og delstaten Slesvig-Holsten har ekstraordinært støttet opførelsen af museet med 11 millioner kroner.
    • Tinker Imagineers står bag udstillingsdesignet.
    • Udstillingen FLYGTNINGE TIL ALLE TIDER fortæller med udgangspunkt i FN's flygtningekonvention historien om flygtningestrømme gennem det seneste århundrede.
    • Oksbøllejren eksisterede fra 1945-1949. Den husede igennem årene op mod 100.000 tyske flygtninge. Da lejren var størst, svarede den til Danmarks femtestørste by.

Læs mere om FLUGT - Refugee Museum of Denmark på www.flugtmuseum.dk.

onsdag 25 maj 2022 - Karsten Madsen
Vist: 625 gange