Menu

Menu

ForsideNyhederKalenderOm RubanBestyrelsenForeningenSupportKursus
Ruban
Foto:

Baronessen fra Benzintanken

En ny dansk musical baseret på den populære film fra 1960.

VARDE SOMMERSPIL 2024 – BARONESSEN FRA BENZINTANKEN

BARONESSEN FRA BENZINTANKEN

Manuskript og tekst: Jacob Morild
Musik: Morten Wedendahl

En nyere dansk musical, der er baseret på den kendte og folkekære film af samme navn fra 1960, hvor Ghita Nørby, Ove Sprogøe og ikke mindst Dirch Passer foldede sig ud.

Handlingen:

Baron von Rosensteen begraves. Da Rosensteen er uden arvinger, står det gamle Rosensteen Slot til at skulle arves af familien Rabenfeldt. Dog har højesteretssagfører Berg blandt den afdøde barons papirer fundet et dokument, der viser at baronen havde et barn uden for ægteskabet med en ikke-adelig kvinde.

Enkebaronessen og højesteretssagføreren beslutter sig for at finde barnet, og dermed en arving til slottet. Barnet viser sig at være pigen Anne Tofte, som arbejder på en benzintank hos sin onkel Lars Tofte og hans kollega Hans Høj. De overtaler Anne til at bo hos baronessen et stykke tid, hvilket hun ikke er meget for.

Enkebaronessen prøver at lære Anne at være en fin dame, frem for den drengede værkstedsmekaniker som hun er opdraget til.

Selvfølgelig går der kuk i arven. Den fæle Clarissa Rabenfeldt vil ikke vinke farvel til en titel til sønnen Henning og brænder dokumentet, men så træder slottets grå dame i aktion. Hun præsenterer sig som Henriette von Rosensteen, 1740-1782, og så tager handlingen for alvor fart.

Som man kan læse ovenfor, er musicalens handling meget tro mod den populære danske film.

”Baronessen fra benzintanken” har det hele – et skønt persongalleri, en sjov og levende dialog, sprudlende musik og store dansenumre – kort sagt alt det et festligt og fornøjeligt sommerspil skal indeholde.

Forestillingen varer 2 timer og 30 minutter inkl. pause.

 

* * *

Bemærk:

Handicappede med ledsagerkort skal i forbindelse med billetkøb henvende sig til Billetten.dk på tlf. 70 20 20 96.

Pris for parkering i Arnbjerg Parken til Varde Sommerspil er 30 kr., som går ubeskåret til Lions Varde. Parkeringspladserne vil være overvåget under forestillingerne.

I forbindelse med billetkøb er det muligt at tilkøbe buffeter mv. fra Arnbjerg Pavillonen eller Von Lügenhals. 

Buffeten i Arnbjerg Pavillonen starter kl. 17.00 ved aftenforestillinger og kl. 12.00 ved eftermiddagsforestillinger.

søndag 11 jun 2023 - Ole Frank Jessen
Vist: 90 gange